RAMAZAN

Hatim Töreni

|
Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunan Çakıllı Beldesi’ndeki Yeni Cami’de yaz Kur’an kursuna katılan öğrenciler için Hatim Töreni düzenlendi.
Hatim Töreni

Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunan Çakıllı Beldesi’ndeki Yeni Cami’de yaz Kur’an kursuna katılan öğrenciler için Hatim Töreni düzenlendi.

Çakıllı Beldesi Yenicami İmam Hatibi Hüseyin Akgün’ün öğreticiliğini yaptığı hatim programında Kur'an Kursu öğrencileri tarafından Kur'anı Kerimden ayetler, itikat, ibadet ve siyer derslerinden seçilmiş dini bilgiler ve ilahiler seslendirildi.

Vize ilçe Müftüsü Mehmet Coşkun, törende yaptığı konuşmada "Buraya gelmemize sebep Kur'an sevdanız. Eğer bu Kur'an sevdanız olmamış olsaydı çocuklarımıza verdiğimiz değer olmamış olsaydı, insanları bir araya getirmek zordu. Bu evlatlarımıza biz iyi terbiye vermemiz lazım, iyi eğitmemiz iyi yetiştirmemiz lazım. Çakıllı beldesi bu yönde iyi bir yerde. Bir baba bir anne çocuğuna güzel terbiyeden daha güzel bir miras bırakamaz buyuruyor Peygamberimiz(s.a.v). Öyleyse evlatlarımıza haram nedir öğreteceğiz ,helâl nedir öğreteceğiz" dedi.

Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram da törende yaptığı konuşmada, "Elif kızımız bir Kudüs şiiri okudu ben de kudüs deyince duygulanıyorum. Zira sanki Kudüs’e gidip bir yarısını orada bırakmış bir kardeşiniz var şu anda karşınızda. Bizim coğrafyamız gerçekten çok önemli. Eğer Kudüs gibi bir yerde yaşlı bir kadın önünüze geçip ‘Türkler buraya geldiğinde, yahudiler bize zulmetmiyordu, lütfen sık sık gelin’ diyorsa, keza Bosna’da dükkânı olan yaşlı bir amcamız dükkânın kapılarını açıp bütün mallarımız sizlere helâl, istediğinizi alabilirsiniz’ diyorsa bu coğrafyanın ve Allah'ın bizim üzerimize verdiği bazı görevlerimiz var demektir. Ne mutlu bu çocukların ailelerine daha küçük yaşta bu eğitimi veriyorlar" diye konuştu.

Çakıllı Yenicami imam hatibi Hüseyin Akgün de hatim programına yoğun ilgi gösteren belde halkı ile öğrencilerin ailelerine teşekkür ederek, ailelerden çocuklarını bundan sonraki yıllarda da Kur'an Kurslarına göndermelerini rica etti.

Akgün konuşmasında, "Çakıllı Yenicami de sosyal imkânlar bugün çoğu camide yok. Bilgisayarlı eğitimden, zengin kütüphanesine, masa tenisi salonundan, voleybol oyun alanına kadar geniş imkânlara sahibiz"dedi.

Hatim töreni sonunda, Kursu başarıyla tamamlayan 5 öğrenciye belgeleri ve hediyeleri Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram ve Hüseyin Akgün tarafından verildi. Hatim töreni Vize ilçe Müftüsü Mehmet Coşkunun hatim duasını okumasıyla sona erdi.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.