SENDİKA

Şeflere Rotasyon Uygulanmayacak

|
Şeflere Rotasyon Uygulanmayacak

Türk Diyanet Vakıf-Sen Resmi Web sayfasından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ŞEFLERE ROTASYON UYGULANAMAYACAĞINI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI`DA KABUL ETTİ"

”Diyanet İşleri Başkanlığı Şeflerin Rotasyonu ile ilgili duyurusunu 28.02.2017 tarihinde web sayfasında yayınlamıştı.

Türk Diyanet Vakıf-Sen duyarlı, ilkeli ve sorumlu sendikacılığın gereği olarak her zaman üyelerinin ve çalışanların hak ve menfaatleri için onların yanında yer alan itibarlı ve şahsiyetli bir sendikadır.

Sorumlu sendikacılık gereği olarak Şeflerin Rotasyonu ile ilgili sendikamızca Danıştay 16. Dairesinde açılan yürütmenin durdurulması talebimiz Danıştay 16. Dairesinin Esas No: 2015/19327 sayılı kararı ile Yargıda kabul görerek şeflerin lehine karar alınmıştır. Bu kararla da Şeflere rotasyon uygulanamayacağı belirlenmiştir.

Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 28.02.2017 tarihli duyurusunda Yargı kararını dikkate almadığı görülmüştür.

Bu itibarla; 04.03.2017 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne yazmış olduğumuz yazı ile Hukuk ve Yargı Kararı doğrultusunda işlem yapılmasını ve söz konusu duyurunun yeniden düzenlenmesi ve tedbir alınmasını talep etmemiz üzerine konu ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Atama I Dairesi Başkanlığının cevabi yazısında “söz konusu durum nakil duyurusundan çıkarılmıştır” şeklinde sendikamıza bilgi verilmiştir.”

***************

DÜNYADAKİ HER YERDEN İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN!

Facebook' ta takip edin   

Twitter' da takip edin |

 

 

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.