Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuk olduğu NTV yayınında soruları cevapladı.
Görmez, 4/B imam hatiplerinin atamalarıyla ilgili sınavlar bitmedi. Komisyon görevlilerinin bazılarının açığa alındığı için tamamı şaibe altında olmasın diye tamamlanmamış olan sınav tekrarlanacak. Herkes daha iyi hazırlanacak ve Eylül ayı sonunda ataması yapılacak ve görevinin başına geçecek.
Diyanette ayıklanma
Darbeden önce tespitlerimizi yapmıştık. Mahkemelerden dönüyordu, fakat darbeden sonra kılı kırk yararcasına yoğun çaba gösterdik. Şuana kadar 3600 kadar görevlimiz açığa alındı, soruşturmalar devam ediyor. Soruşturma sonunda arkadaşlarımız görevlerine dönecekler. Şüpheleri olmasın.
Adaleti gözeterek ama bu yapıyla en küçük gönül bağı kurmuş kişilerle devam edemeyiz. mihrabı bu yapıya gönlünü kaptırmış herhangi bir din görevlisine vermemiz doğru olmaz.
Yorum Yazın