Trabzon’un Of ilçesindeki Çarşıbaşı Büyük Camii’ne yapılmayan ayakkabılık, imam ve cemaat arasında kriz çıkardı. Cami cemaati ayakkabılarını yağmur altında bırakmak zorunda kaldığını belirterek, sorunlarına çözüm istiyor. Namaz çıkışı saatlerce ayakkabı aradıklarını ve genellikle yanlış ayakkabı giyindiklerini dile getiren vatandaşlar, “Cami kapısına yığılan kirli ve ıslak ayakkabıların üzerine basarak camiye giriyor ve kirlenen ayaklarımızla namaz kılmak zorunda kalıyoruz. Caminin sağlam minaresini yıkıp yerine iki modern minare yapacaklarına cemaate yetecek ayakkabılık yapsınlar ya da üst tarafı kapatsınlar” çağrısı yaptı.
BURASI MEREK DEĞİL
Of Çarşıbaşı Büyük Cami İmamı Murat Tural da, cami yapımında ayakkabılığın düşünülmediğini ve projede hata yapıldığını söyledi. Vatandaşların şikayetlerini de değerlendiren Tural, “Dışarısının kapanması gerekiyor. Bu da projeye uymadığı için dış taraf kapatılamıyor. Dışarıda olan ayakkabılık görünüm olarak hoş durmayacağı ve projeye uymayacağı için de yapılamıyor. İçeride bir yer tespiti yaptık ama ayakkabılar içeride koku yapıyor. Vakti ile bir proje yapılırken bu durum düşünülmeliydi. Şimdi bize ‘Şunu yapın, bunu yapın’ diyorlar. Bazıları da şeffaf saclardan caminin üstünün kapanmasını istiyor. Bu güzel bir ayakkabının üzerine yırtık pırtık pantolon giymeye benzer. Burası dağ başında bir merek değil. Muazzam bir proje camimiz. Adam anlamıyor ‘Ayakkabılarım ıslanmasın da ne olursa olsun’ diyor. Yağmurlu havalarda büyük sıkıntımız var. Çözüm arıyoruz” dedi.
SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMINA SİNİRLENDİ
Cemaatin sosyal medyada bilinçsiz paylaşımlar yaptığını da savunan Tural, “İnşaat halindeyken camiden fotoğraf atılır mı? İnşaat bu kardeşim. Minareler yeni yapıldı, camimiz inşaat halinde. Cemaat ‘Bize ışıkların hepsini yakın’ diyor. Yakıyoruz. Faturayı bile ödemiyorlar” serzenişinde bulundu.

Yorum Yazın