DİYANET

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğüne Dr. Fatih Kurt...

|
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın göreve gelmesi ile yeni bir oluşuma gidileceği ve yeni Başkan Yardımcılarının, daire başkanlarının atanacağı sinyalleri verilmişti. Diyanet'ten Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yaptığı vekaleten atamaların bir kaç gün içerisinde “asaleten” olması ve Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.
Dini Yayınlar Genel Müdürlüğüne Dr. Fatih Kurt...
Enson Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirlik görevini yürüten Halil Erdoğan'ın dün görevinden ayrılmasından sonra yerine Burak Orhan atandı. İl Müftüleri için hazırlıklar da devam ediyor....
Asaleten atanılması için Resmi Gazetede yayınlanması bekleniyor...

Dr. Fatih KURT Tanıyalım

1977 yılında İzmir'de doğdu. İlk  öğrenimini, orta öğrenimini ve hafızlık eğitimini İstanbul'da tamamladı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1999 yılında mezun olmasının akabinde aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Eğitimi Bilim Dalı'nda Yüksek Lisansını (2002) ve Temel İslami Bilimler Bölümü Kelam Bilim Dalı'nda Doktora eğitimini(2013) tamamladı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü(2014) bitirdi.

Öğrencilik yıllarında dergilerin yazı işleri üyeliği ve yayın koordinatörlüğü yapmış olup ,ayrıca yayınlanmış bir çok makalesi, katıldığı Tv ve Radyo programları ,iletişim , etkili konuşma yöntemleri gibi farklı konularda vermiş olduğu seminerler bulunmakta olup, yayıma hazır 2 adet kitabı bulunmaktadır.

-       Günümüz insanının inanç problemleri,

-       Sosyoloji ve eğitim alanlarında özel çalışmalar  yapmaktadır.

Memuriyete 1997 yılında Bursa-İznik'te İmam-Hatip olarak başladı ve İstanbul-Bağcılar ilçesinde aynı unvanla görevine devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezinde Vaizlik-Müftülük İhtisas kursunu 2002 yılında tamamlamasına müteakip Konya-Karapınar ilçesine vaiz olarak atandı. Açılan İlçe müftülüğü sınavında başarılı olarak ,Sivas-Altınyayla  ,Manisa-Gölmarmara ,Sakarya- Sapanca ilçelerinde ilçe Müftülüğü ve İstanbul İl Müftü Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Görev yaptığı ilçelerdeki başarılı çalışmalarından dolayı Diyanet İşleri Başkanı, Vali ve Kaymakamlar tarafından birçok kez takdir ve teşekkür ile taltif edildi.

18.07.2012 tarihinden İtibaren Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanlığı görevini yürütmekte olan Dr. Fatih KURT ,evli ve iki kız çocuğu babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir.​

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar

  • Selami yaldız

    <p>Hocam kandiliniz mübarek olsun. .sizlerden bir isteğim, talebim olacaktı..vakfımızın kuran-ı kerim meali çok güzel...birde bunun KONULU OLANI yok galiba. .böyle bir çalışma var mı? Veya yapılabilir mi? özellikle de kuran-ı mızın 3' te 1' i peygamberler ve bazı kıssalardan oluşuyor. .bu kıssaları şöyle daha anlaşılır, vaaz şeklinde bir çalışma yapılabilir mi. .saygılar sunuyorum hocam. .</p>