MÜFTÜLÜK

İmam Müftüye Hakkını Helal Etmedi.

|
Devrek'te yaklaşık 4 yıl müftülük görevini yürüten Çakır ilçeye veda etti. Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 4 yıldan bu yana müftülük görevi yapan Mahmut Çakır son mutat toplantısında din görevlileri ile bir araya gelerek helallik istedi. Yaklaşık 4 yıldan bu yana Devrek'te görev yapan gerek ilçede ve gerekse de köylerde sevilen Müftü Mahmut Çakır Merkez Ulu Camide düzenlenen son mutat toplantısında merkez ve köylerde ki din görevlileri ile bir araya gelerek helallik istedi. Yapılan son toplantıda konuşan Mahmut Çakır,” Öncelikle sizlerle 4 yıl birlikte çalıştığım ve Devrek'te görev yaptığım için mutlu olduğumu belirtmek isterim. Belki bilmeden ve istemeden sizleri incitmiş olabilirim. Ben sizlerden ve Devrek’ten memnun ayrılıyorum şunu unutmayın ki İstanbul’un Kadıköy İlçesinde bir kapınız olduğunu asla unutmayın tekrar hakkınızı helal edin” diye konuştu.
İmam Müftüye Hakkını Helal Etmedi.

İstanbul Kadıköy Müftülüğüne tayini çıkan Devrek Müftüsü Mahmut Çakır, Devrek Ulu Camiinde aylık olarak yaptıkları toplantıda imamlardan “helallik” istedi. İmamlardan birisi müftüye ‘Hakkımı helal etmiyorum’ deyince ortalık akrıştı.

Müftü Çakır, Devrek’te 4 yıldır görev yaptığını belirttiği toplantıda imamlardan “helallik” istedi. Tam bu sırada Eğerci de görev yapan Ahmet Danacı adlı imam müftüye hakkını helal etmediğini söyledi. Bunun üzerine Müftü Çakır imama çıkıştı.

İmam danacı müftüye bağırarak, “Benim eşim 2 yıldır kanser tedavisi görüyor, ben de 6 aydır raporluyum, bir gün olsun geçmiş olsun demediniz, beni bir gün bile idare edemediniz. Size hakkımı helal etmiyorum” diye bağırdı.

Olay diğer imamların araya girmesiyle son buldu.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.