MÜFTÜLÜK

Uçurumun kenarında cuma namazı kılıyorlar

|
Uçurumun kenarında cuma namazı kılıyorlar

Sivas'ta Yukarı Tekke Mezarlığı içinde bulunan Yukarı Tekke Camisi ve Abdulvahabi Gazi Türbesi cuma günleri ziyaretçiler ile dolup taşıyor. 75 metrelik bir kayalığın ucunda bulunan cami ve türbeyi ziyarete gidenler, özellikle cuma namazlarını bu bölgede kılmayı tercih ediyor.

Yukarı Tekke Camisi ve Abdulvahabi Gazi Türbesi 1972 yılında eski, küçük bir mahalle mescidi halindeyken Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce yıktırılarak yerine iki katlı yeni bir cami yaptırıldı. Yüksek bir tepeye yaptırılan Yukarı Tekke Camisi, Hz. Muhammed'in sancaktarı olduğu rivayet edilen Abdulvahabi Gazi Türbesi nedeniyle cuma ve bayram namazları ile dini günlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Yaklaşık 75 metrelik bir uçurumun kenarında bulunan cami konumu nedeniyle de görenlerin dikkatini çekiyor.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.