Camiler ve Din Görevlileri Haftasında Emekli Müftü Ali Maraşlıgil Konferans Verdi
Diyanet İşleri Başkanlığımızca her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Belediye Kültür Merkezinde Amasya Eski Müftülerinden Emekli Kayseri İl Müftüsü Ali MARAŞLIGİL'in konuşmacı olarak katıldığı ''Cami ve Kitap'' konulu konferans düzenlendi.
Konferansa Vali Sn. Salih IŞIK, Belediye Başkanı Sn. Cafer ÖZDEMİR, İl Emniyet Müdürü Sn. Mehmet ARTUNAY, Garnizon Komutanı Sn. Tank. Kr. Alb. Zafer UĞUR, Amasya üst düzey yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konulmasını yapan İl Müftüsü İsmail İPEK, konferansa teşriflerinden dolayı Ali MARAŞLIGİL'e, İl yöneticilerine ve vatandaşlara teşekkür etti.
İlgiyle izlenilen konferans sonunda Vali Salih IŞIK Ali MARAŞLIGİL'e hediye ve çiçek takdiminde bulundu.
Ayrıca Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından organize edilen “Cami ve Kitap” konulu sunumu gerçekleştirmek üzere ilimize gelen Amasya eski İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, İl Müftüsü İsmail İpek ve müftülük personeli ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir’i makamında ziyaret etti.
İl Müftüsü İsmail İpek Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler verdi.
Belediye Başkanı Cafer Özdemir de müftülüğün yaptığı ziyaretten ve Amasya eski İl Müftüsü Ali Maraşlıgil’in katılımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorum Yazın