MÜFTÜLÜK

BEYOĞLU’NDAKİ TARİHİ CAMİDE İNTİHAR ŞOKU!

|
20 Görüntüleme
BEYOĞLU’NDAKİ TARİHİ CAMİDE İNTİHAR ŞOKU!
İstanbul’un kalbinde, Beyoğlu Müftülüğü’ne bağlı tarihi Sokullu Mehmet Paşa Camii’nde yaşanan acı olay, şüpheleri, güvenlik açıklarını ve ihmal iddialarını beraberinde getirdi. Günlerdir haber merkezimize ulaşan şikayetlerin odağındaki cami imamıyla ilgili vahim iddialar araştırılırken, mabet içinde bir vatandaşın intihar ettiği haberi geldi.
Şok gelişmenin ardından olay yeri mahşer yerine dönerken, Cumhuriyet Savcısı ve Beyoğlu Müftüsü camide adeta karargah kurdu. Olayla ilgili çok yönlü inceleme başlatıldı.
Kameralar 2 Yıldır Çalışmıyordu: İhmal Zinciri mi?
Haber merkezimize haftalardır Sokullu Mehmet Paşa Camii imamı ile ilgili çok sayıda ihbar ve şikayet yağıyordu. Bu şikayetleri teyit etmek üzere yürüttüğümüz araştırmalar, skandalın boyutunu gözler önüne serdi: Cami içerisindeki güvenlik kameralarının tam iki yıldır çalışmadığı ortaya çıktı. Kameraların uzun süredir devre dışı bırakılması veya onarılmaması, gelen şikayetlerin ve iddiaların ne kadar haklı ve vahim olduğunu adeta belgeledi.
İmamın tutum ve davranışlarına yönelik rahatsızlıklar doruktayken, güvenlik sistemlerinin de çalışmadığı bir dönemde bir vatandaşın kutsal bir ibadethanede hayatına son vermesi, yönetim zafiyeti ve ihmal tartışmalarını körükledi.
Soruşturma Derinleşiyor
Savcılığın ve müftülük yetkililerinin cami içerisindeki detaylı incelemeleri an be an devam ediyor. İmam hakkındaki şikayetler, kameraların çalışmama gerekçesi ve bu trajik intihar arasındaki karanlık noktalar titizlikle araştırılıyor.
Kamuoyunu derinden sarsan bu skandal olayla ilgili tüm sıcak gelişmeleri, yeni ayrıntılar ve resmi açıklamalarla birlikte an be an aktarmaya devam edeceğiz.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.