Dünyanın her yerinde müslümanların heyecan ve özlemle beklediği Ramazan ayı için geri sayım başladı. Merakla beklenen "Ramazan ayı ne zaman başlıyor?" Hilal gözüktü mü? Bu sorulara yönelik cevaplar son buldu.
Suudi Arabistan'da Ramazan ayı hilalinin görüldüğü bildirildi.
Böylelikle İslam dünyası Ramazan ayına aynı gün başlayacak.
Suudi Arabistan'dan çıkan karar, birçok İslam ülkesi tarafından uygulanıyor.
İSLAM DÜNYASI, HİCRİ TAKVİM İÇİN TOPLANMIŞTI
Ramazan orucuna farklı günlerde başlama, bayramları farklı günlerde kutlama gibi ihtilaflar, dünyanın pek çok yerindeki Müslümanlar arasında ayrılıklara ve sosyal hayatta negatif yansımalara neden oluyordu.
Diyanet İşleri Başkanlığı, İslam dünyasında hicri aybaşları konusunda ortak bir karara varılarak uygulama birliğinin sağlanması, farklı uygulamaların ortaya çıkardığı problemlerin çözüme kavuşturulması amacıyla ilim adamları, astronomlar ve konuyla ilgili kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla Uluslararası Hicrî Takvim Birliği Kongresi düzenledi.
Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresi'nden sonra konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bütün dünyada uygulanması için tekli takvimin tercih edildiğini belirterek, "Böylece herkesin önünde tek bir hicri takvim bulunacaktır" demişti.
(Haber 10)
DÜNYADAKİ HER YERDEN İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN!
Facebook Sayfamız beğenmek için
Rahle Siparişi Vermek İçin Zaman Kaybetmeyiniz! Fabrika Satış Fiyatına.
81 İl’e Gönderme İmkanı. Sipariş Hattı:0530 432 20 15
Yorum Yazın