MÜFTÜLÜK

Kaymakam Büyüknalçacı,Din Görevlileri Uyardı

|
Karacasu Kaymakamı şikayetler üzerine imamlarla toplantı yaptı ve toplantıda sert ifadeler kullandı
Kaymakam Büyüknalçacı,Din Görevlileri Uyardı

Karacasu’da cenaze sahiplerinden defin işlemleri için yüksek meblağlarda ücretler alındığı yönündeki şikayetler üzerine soruşturma başlatıldı.

Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı’nın bu şikayetler üzerine imamlarla toplantı yaptığı ve toplantıda sert ifadeler kullandığı öğrenilirken, alınan yüksek ücretlerle ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Karacasu’da vatandaşlar tarafından uzun süredir cenaze defin işlemleri ile ilgili Diyanet İşleri personelinin yüksek meblağlar talep ettikleri ile ilgili şikayetler yüksek sesle dile getiriliyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliği Madde 40’a göre imamların görevleri arasında 'Belediye tarafından cenaze hizmeti verilmeyen yerlerde cenaze teçhiz ve tekfin hizmeti vermek, cenaze namazı kıldırmak ve defin işlemlerini yapmak' ifadesi yer alıyor. Buna karşılık vatandaşlardan ücret talep edildiği iddia edilirken bu konudaki şikayetler İlçe Müftüsü'nün ardından Kaymakam'a kadar ulaştı.

TOPLANTI YAPTI

Kaymakam Büyüknalçacı, geçtiğimiz günlerde Karacasu İlçe Müftülüğü'nde görev yapan 56 memurla bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda imamlara sert çıktığı öğrenilen Büyüknalçacı, bir daha böyle bir şikayet almak istemediğini söyledi. Sesini yükselterek sert ifadeler kullandığı belirtilen Büyüknalçacı'nın, özellikle bir isim üzerinde durduğu ve bu işin önünü alacağını söylediği kaydedildi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Öte yandan gelişmeler bunlarla da sınırlı kalmadı. Kaymakamlığın talebi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan müfettiş talep edildi. Müfettiş ilçeye gelerek konuyla ilgili incelemelerine başladı. Soruşturmada gizlilik kararının bulunduğu aktarılırken, bir ya da birkaç imam-müezzin hakkında araştırmaların devam ettiği öğrenildi.

sesgazetesi.com.tr

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar

  • EMEKTAR

    <p>HİZMETLERDEN ÜCRET ALMAK TAMAMEN KALDIRILSIN .NASILKİ BELEDİYELERDE CENAZE HİZMETLERİ ÜCRETSİZ,ONUN MİSALİ MÜFTÜLÜK VE CAMİ HİZMETLERİDE TAMAMEN ÜCRETSİZ HALE GELSİN VE VATANDAŞTA BUNU BİLSİN.CAMİ KAPILARINA TÜM DİN HİZMETLERİ ÜCRETSİZ LAVHALARI TÜM KABRİSTANLIKLARA TÜM CENAZE HİZMETLERİ ÜZRETSİZDİR YAZILARI ASILSIN.BAK KİMSE NE ALMAYA NEDE VERMEYE KALKIŞABİLİYORMU.PARA NEDİR YAA.HANGİ ASIRDAYIZ.</p>