MÜFTÜLÜK

Memurları ilgilendiren karar Resmi Gazete'de

|
Devlet Memurları Kanunu'na tabi personele mesai ücreti verilmesine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Memurları ilgilendiren karar  Resmi Gazete'de

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığınca yapılması öngörülen işlemlerin zamanında sonuçlandırılabilmesi için Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi personeline fazla mesai ücreti ödenecek.

SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünde görevli Devlet Memurları Kanunu'na tabi personele fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

MESAİ ÜCRETİ, FİİLEN FAZLA ÇALIŞANA

Buna göre, fazla çalışma ücreti, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışan personele verilecek.

AYDA 50 SAATİ GEÇEMEYECEK

Her personele fazla çalışma ücretinin ödeneceği süre ayda 50 saati geçemeyecek, söz konusu her saat için 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun "K" cetvelinde 1,83 lira olarak belirlenmiş ücretin 5 katı esas alınacak.

Fazla mesai yapan personel ile çalışılan gün ve süreleri gösteren fazla çalışma cetveli düzenlenecek ve bu cetvel, söz konusu personelle birim amiri tarafından imzalanacak.

Karara göre, fazla çalışma ücreti verilen personele diğer mevzuat hükümlerine göre ayrıca fazla çalışma ücreti ödenmeyecek.

Kararın hükümleri, 1 Mart-31 Ağustos 2017 tarihlerini kapsıyor.

*************
RAMAZAN AYI VE YAZ KURAN KURSLARI YAKLAŞIYOR
FABRİKA SATIŞ MAĞZASINDAN EN UCUZ  VE KALİTELİ FİYAT GARANTİSİ İLE
81 İL VE İLÇELERE
GÖNDERİM İMKANI
RAHLE Siparişi Vermek için Geç Kalmayın! İŞTE DETAY...TIKLAYINIZ


********************
DÜNYADAKİ HER YERDEN İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN

Facebook' ta takip edin 
Sayfamızı beğen, aramıza katıl, en önemli  Diyanet, Müftülük ve Dini, haberlerinden ilk siz duyunuz..TIKLAYINIZ
E-posta Adresimiz:
haber@dinibulten.com

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.