MÜFTÜLÜK

Prof. Dr. Abdullah Kahraman , Diyanet'e atandı

|
1984 Görüntüleme
KOÜ’den Diyanet İşleri’ne atandı 8 Ocak 2019 tarihli atama kararlarıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliğine atama gerçekleştirildi
Prof. Dr. Abdullah Kahraman , Diyanet'e atandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Abdullah Kahraman atandı.

Söz konusu atama kararına dair Resmi Gazete’de “Diyanet İşleri Başkanlığı Din İŞleri Yüksek Kurulu Üyeliğine, 633 sayılı kanunun 5'inci 2547 sayılı kanunun 38'inci ve 3 sayılı Cumhuurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'inci ve 3'üncü maddeleri gereğince Prof. Dr. Abdullah KAHRAMAN görevlendirilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan atama kararlarına göre Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliğine atanan Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı olarak görev yapmaktaydı.

Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliğine atanan Prof. Dr. Abdullah Kahraman kimdir?

1964’te Bayburt’ta doğdu. İlkokulu Bayburt’ta tamamladı. Üsküdar İmam-Hatip Lisesi’den ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Bir süre öğretmen olarak çalıştı. 1994 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne İslam Hukuku Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak atandı, 1997 yılında Doktor, 1998 y‎ılında Yrd. Doçent, 2003 tarihinde Doçent ve 2008’de profesörlüğe atandı. Üç yıl (2004-2007) Bakü Devlet Üniversitesinde Misafir öğretim üyesi ve idareci olarak görev yapmıştır. Arapça ve İngilizce bilmektedir. Abdullah Kahraman Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı olarak görev yapmaktaydı.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.