Türk Diyanet Vakıf Sen 3. Olağan Kongresi KOTO Beytül Kebap Restoran’da başladı. Kongrede 112 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Kongre sonunda 7 asil yönetim kurulu üyesi, 5 denetleme kurulu üyesi, 3 disiplin kurulu üyesi ile yedekler ve 7 üst kurul üyesi belirlenecek. Numan Uysal, kongrenin tek adayı
Kongreye Genel Başkan Hazım Zeki Sergi, Türk Diyanet Vakıf Sen Kocaeli Şube Başkanı Numan Uysal, AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Haydar Akar,Türk İŞ sendikası İl Temsilcisi Yakup Yıldız, CHP İzmit İlçe eski Başkanı Selman Yıldırım,İl Müftüsü Yusuf Doğan, Türk Ocakları Şube Başkanı Yücel Alpay Demir katıldı.
MADDİ MANEVİ ÇIKARLARDAN UZAK TUTTUK
Türk Diyanet Vakıf Sen Kocaeli Şube Başkanı Numan Uysal, üstlendikleri görevi maddi ve manevi çıkarlardan uzak tuttuklarını belirterek,“Sade bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak en değer verdiğimiz kurumlardan birinin mensubu olmaktan onur duyuyoruz. Kurumumuzun daha iyiye gidebilmesi adına sendikacılık faaliyetini yürütmekteyiz. Bugün üçüncü olağan kurulumuzla yönetimimizi tekrar oluşturma gayretindeyiz. İnsanlığa örnek bir din hizmeti yaptığımızdan hiçbir kuşkumuz olmadı. İşte tam da bu noktada dost veya rakiplerden gördüğümüz olumsuz tepkilerden yılmadığımız gibi Hz. Muhammet’ten üstlendiğimiz imamlık grevimiz maddi ve manevi çıkarlardan uzak tuttuk. Bu hizmeti daha mükemmel yapma arzuyla kardeşlerimizle sendika yönetimini 2009 da üstlendik. Yaptığımız başarılı olduğumuz düşündüğümüz işe bireysel amaçları hedefleyerek değil, kumrumuzu ve meslektaşlarımızın onurun göz önünde tuttuk. Bize en küçük dahi katkıda bulunlar aramızda. Yegane amacımız ülkesine devletine ademi İslam’a faydalı vefalı vatandaş olmaktır. Dini, İslamı sokakta değil, cami ve mekteplerde öğrenip öğretmeye , ırk mezhep mensubu değil, yalnızca camide bütünleşen insanlar olmaya, ne kadar farklı olursa olsunlar her insana saygılı olmaya devam edeceğiz” dedi.
MAZLUM MİLLETLERE SIĞINAK OLDUK
Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Türkiye’nin amzlum milletlere sığınak olduğunu söyleyerek, “Farkındalık yaratabilmek çok önemli bir husus. Burada bir farkındalık yaratıldığını htik.. Sendika denildi mi biz derlerimizi anlatıp burada çözümleri arayacağız. Ne istiyoruz bunları anlatacağız. Biz öyle bir görev yapıyoruz ki bizi yöneten yönetici bile bize tabi oluyor. Biz namaza durduğumuzda onlar da bize tabi oluyoruz. Bu görev çok saygın bir görev. Allah bu devlete zeval vermesin. Bizler bu ülkenin bir evladıyız. Bundan da gurur duyuyoruz. Mazlumum milletlerin hep sığınağı olmuşsuz. Yahudisinden müslümana, inançsızına kadar hepsini barındırmış ve Allah’ın yarattığı olarak kucak açmışız. Bizler tabi ki çocukluk yıllarımızdan beri bu ülkeye ve milletin değerlerine karşı bir sevdayla büyüdük. Bu ülkenin bu hallere gelmesinden, bizi buradan kovmak isteyenlere ‘Geldiğiniz gibi gidersiniz’ diyen Mustafa Kemal’i de saygıyla anıyorum. Çanakkale de Kurtuluş Savaşı da birer destandır. Bu vatan kolay vatan olmamıştır. Bizlere bu vatanı bırakan şanlı kişilere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın