MEMUR

14 Bin atama yaılacak

|
4018 Görüntüleme
Doğu ve Güneydoğu illerinde görevlendirilecek sözleşmeli öğretmenler için sürece dair detaylar netleşiyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bu bölgelerde görev yapan 14 bin ücretli öğretmenin yerine sözleşmeli öğretmenler atamayı planlıyor. Hedef, Eylül ayından önce süreci tamamlamak.
14 Bin atama yaılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde görev yapan yaklaşık 14 bin ücretli öğretmenin yerine mülakatlarla sözleşmeli öğretmenler atamaya hazırlanıyor. Bu bölgelere atanan kadrolu öğretmenlerin yüzde 60'ının 1 yıl sonra yer değişikliği talebinde bulunması üzerine başlatılan "sözleşmeli öğretmen" çalışmasının ayrıntıları netleşiyor.

NTV'de yer alan Bakanlık verilerine göre, Türkiye genelindeki 47 bin ücretli öğretmenin 3'te biri Doğu ve Güneydoğu'da görev yapıyor. Yeni dönemde bu öğretmenlerin yerini, sözleşmeli öğretmenler alacak.

Başvuranlar önce KPSS puanına göre sıralanacak, sonra da görevlendirilecek öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağrılacak. Yüz yüze görüşmelerde aday, hem mesleki yetkinliği hem de öğrencilere aktarabilecekleri açısından değerlendirilecek.

Bakanlık, sözleşmeli öğretmen sürecini, Şubat atamalarını beklemeden yaz aylarında başlatmayı planlıyor. Mülakatların ardından seçilecek öğretmenlerin Eylül ayında, görevlendirilmesi hedefleniyor.

Sözleşmeli öğretmenler, 5 yıl aynı yerde görev yapacak. Ardından kadroya alınacaklar. Sözleşmeli öğretmenler 3 yıl da kadrolu olarak çalıştıktan sonra tayin isteyebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu süreç ile beraber özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde haklarında soruşturmalar tamamlanan kadrolu öğretmenlere ilişkin ihraç taleplerini de karara bağlayacak.

***************

Dini Bülten'in hesaplarını takip ederek gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz

Yaz Kuran Kursları için Plastik rahleler,

Rahle Siparişi Vermek İçin Zaman Kaybetmeyiniz! Fabrika Satış Mağazasından En Ucuz Fiyat Garantisiyle....

81 İl’e Gönderme İmkanı.

Sipariş Hattı:0530 432 20 15

DETAY İÇİN
http://www.dinibulten.com/ramazan/rahle-kampanyamiz-devam-ediyor/1851

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.