Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Genel Müdürü Dr. Dursun Aygün, kutsal topraklara ulaşan hacı adayları arasında 15 kişinin de hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.
Aygün basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısında hac organizasyonuyla ilgili temel bilgiler verdi.
Bu yıl yaklaşık 63 bin hacı adayı kutsal topraklarda…
Yaklaşık 63 bin hacı adayının bu yıl kutsal topraklarda hac farizasını yerine getirmek için bulunacağını söyleyen Aygün, 4 bin personelin hacı adaylarının rahatı ve huzuru için çalışacağını kaydetti. Hac organizasyonunun sorunsuz şekilde tamamlanması için ekiplerin çalıştığını söyleyen Aygün, sağlık ekibi, fetva ve irşad ekibi, koordinasyon ve iskan ekibi, servis ve ulaşım ekibi, denetim ve gözetim ekibi gibi ekiplerin hac süresince hacılara hizmet ettiğini belirtti.
Arafat’ta özel çadır hastanesi…
Arafat’a çıkacak hacı adaylarının sağlıklı ve sorunsuz şekilde çıkabilmeleri için azami gayret gösterdiklerini sözlerine ekleyen Aygün, Arafat’ta 4 adet sağlık çadırı, 9 adet de gezici ambülansın hizmet vereceğini söyledi. Hacıların sağlık sorunlarıyla ilgilenmesi için 111 doktorun görev yaptığını toplamda ise 344 sağlık personelinin hacı adaylarının sağlığı için çalıştığını ifade etti. Bunun yanında hacı adaylarının Arafat’a sorunsuz şekilde çıkabilmeleri için 111 personelin Arafat’a intikalde hizmet vereceğini de sözlerine ekledi.
En küçük hacı adayı 35 günlük en büyük hacı adayı ise 100 yaşında…
Bu yıl kutsal topraklara hac farizasını yapmak için giden hacı adaylarından en küçüğü 35 günlük iken an yaşlı hacı adayı ise 100 yaşında.
Türkiye ile Suudi Arabistan aynı gün Kurban Bayramını kutlayacak…
Türkiye ile Suudi Arabistan aynı gün Kurban Bayramını kutlayacak. Hacı adayları hacı olmak için Arafat’a çıktığında Türkiye’de Arefe gününü idrak edecek.

Yorum Yazın