Nürnberg Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı 6. Bölge Gençleri “Yolumuzu Aydınlatanlar” programında biraraya geldi.
Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay, bölge cami din görevlileri ve 150 civarında gencin katılımıyla gerçekleşen program Hof Osmanlı Camii salonunda yapıldı.
Gençlerle kılınan yatsı namazının ardından başlayan programda, Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay yaptığı selamlama konuşmasında konferasa katılan gençlere bu seçimlerinden dolayı teşekkür etti. Camilerin artık onlara emanet edileceğini, bu emanete sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.
Hof Kız Gençlik Kolu Başkanı Medine Akboğa'nın Prof Dr Fuat Sezgin hakkındaki sunumu ile devam eden programda DITIB Jugend Bayern görevlileri ile birlikte Almanya'da gençlik ve karşılaştıkları problemler, bu konulara cami yönetimlerinin bakış açıları ve çözüm önerileri hakkında istişare yapıldı. Yapılan sunum , görüş ve öneriler ardından program yemek ikramı ile sona erdi.
Ve Prof Dr Fuat Sezgin, çalışma azmi, ilme verdiği önem ve bıraktığı eserleri ile öldükten sonra da yolumuzu aydınlatmaya devam etti.

Yorum Yazın