İMAMLAR

7 İmam Tutuklandı

|
2251 Görüntüleme
Tacikistan’da yedi imam Müslüman Kardeşler hareketine davet ettikleri gerekçesiyle hapis cezası aldı.
7 İmam Tutuklandı

Tacikistan’ın Sogd ili Bobojon Gafurov ilçe mahkemesi, ülkede yasaklanan Müslüman Kardeşler örgütünün fikirlerini yayma suçundan yedi imama hapis cezası verdi.

Dünya Bülteni’nin Azadlık radyosuna dayandırdığı habere göre, Kanibadam şehri merkez camii görevlilerinden Maksud Urunov, Abbos Abdurahmonov ve Hüseyin Tukhtaev, Bobodjon Gafurov ilçesi merkez camii görevlilerinden Abdudjamil Youssoufi, Guliston şehir merkezi cami imamı Sulaymon Boltuev, Hujand şehri imamı Hamzaali Sultonov ve Isfara şehri camisi görevlisi Mehdi Boltaev aynı suçlamalarla üç yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Haberde mahkemenin altı hükümlünün Medine'deki İslam Üniversitesi'nde eğitim gördüğü ve 90'ların sonunda Müslüman Kardeşler Hareketine katıldıklarının tespit edildiği bildirildi.

Sanıklardan sadece Mehdi Boltaev Taşkent'teki İslam medresesi mezunu ve Özbekistan vatandaşı olduğunu açıklandı.

Haberde tutuklanan yedi imamın mart ayında tutuklandığı, savcılığın soruşturmayı gizli yürüttüğü ve davanın ayrıntılarının açıklanmadığı belirtildi.

Tacikistan'da 2006 yılından bu yana Müslüman Kardeşler örgütünün faaliyetleri yasaklandı. Ancak bu örgüte üyelik suçundan şimdiye kadar tutuklama olmamıştı.

******************  

Yaz Kuran Kursları için Plastik rahleler,

Rahle Siparişi Vermek İçin Zaman Kaybetmeyiniz! Fabrika Satış Mağazasından En Ucuz Fiyat Garantisiyle....

81 İl’e Gönderme İmkanı.

Sipariş Hattı:0530 432 20 15

DETAY İÇİN

http://www.dinibulten.com/ramazan/yaz-kuran-kurslari-icin-en-kullanisli-rahlelerimiz/1514

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.