RAMAZAN

84 yaşında hafız yetiştiriyor

|
‘Laz Hoca’ lakabı ile tanınan, 11 yaşında hafızlık eğitimini tamamlayan Muhammet Köksal, ilerlemiş yaşına rağmen, gönüllü olarak Yozgat ve çevre illerden gelen 70 civarında genç ve çocuğa hafızlık eğitimi veriyor.
84 yaşında hafız yetiştiriyor

Yozgat’ta Bilal Şahin Hafız Kur’an Kursunda öğrencileri arasında ‘Laz Hoca’ lakabı ile tanınan, 11 yaşında hafızlık eğitimini tamamlayan Muhammet Köksal, ilerlemiş yaşına rağmen, gönüllü olarak Yozgat ve çevre illerden gelen 70 civarında genç ve çocuğa hafızlık eğitimi veriyor. 84 yaşındaki Muhammet Köksal, Memleketi Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Yeşilalan köyünde henüz 11 yaşındayken hafızlık eğitimini tamamlayıp, daha sonra da Reisül Kurra Mehmet Rüştü Aşıkkutlu'dan ders almaya başlamış. Birçok ilde Kur'an kursu öğreticiliği ve imamlık yapan, 65 yaşında emekli olan Köksal, yaşının ilerlemesine rağmen gönüllü olarak Kur'an kurslarında birlikte kaldığı öğrencilerine hafızlık, siyer, fıkıh ve din dersleri veriyor. ‘Her şeyi unuttum ama 83 yaşındayım şimdi ezbere Kur'an'ı biliyorum’ diyen Muhammet Köksal, “Kur'an-ı Kerim'i hiç elime almadan talebelerimi dinleyebiliyorum. Öğrencilerimin her sorunuyla yakından ilgilenmeye çalışıyorum. Ailemle ara sıra görüşme fırsatı buluyorum. Görev yaptığım süre içinde hep öğrencilerimle beraber kaldım. Talebelerimin hepsi benim evladım. Onların her sorunu benim de sorunum. Ben onlara 'bakın yavrum, benden siz ne istiyorsanız elimden gelirse onu yerine getireceğim. Ama benim sizden istediğimi siz de bana vereceksiniz. Ben sizden önce ahlak sonra ders istiyorum. Siz de benden gerektiğinde giyimde, gerek izinde, gerek taltifte her şeyde kapım açık' diyorum'' diye konuştu.

HAFIZLIK ÖĞRENCİLERİNE İFTAR: Yozgat Valiliği hafızlık eğitimi alan öğrencilere iftar yemeği verdi. Yozgat İl Özel İdaresi misafirhanesinde verilen iftar yemeğine Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Muhammet Köksal, eğitimci hocalar ile eğitim gören öğrenciler katıldı. Vali Kemal Yurtnaç, hafızlık eğitimi alan öğrencileri takdir ve tebrik ettiğini söyledi. Kur’an-ı Kerim’i sadece okumak ve anlamanın yeterli olmayacağını belirten Vali Yurtnaç, “Sizler Kur’an-ı Kerimi okuyorsunuz, ezberliyorsunuz ve hafız oluyorsunuz. Ama sadece bu yetmez. Kur’an-ı Kerimi hayatınızda da yaşamanız lazım. Hem kursunuzda hem okullarınızda hocalarınızı iyi dinleyip derslerinizde başarılı olmaya da gayret gösterin” dedi.

Çocuklarla gurur duyduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, bu tür kursları desteklediklerini, her türlü ihtiyaçlarında ellerinden geldiğince yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi. 

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.