RAMAZAN

Amerika Diyanet Merkezi açıldı.

|
2036 Görüntüleme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maryland’te Amerika’nın en büyük ve tek çifte minareli camisinin açılışını yaptı. Açılışa Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı.
Amerika Diyanet Merkezi açıldı.


 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maryland’te Amerika’nın en büyük ve tek çifte minareli camisinin açılışını yaptı. Açılışa Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı.

Değerli misafirler, çok değerli kardeşlerim açılışını yapmak üzere biraraya gelmiş olduğumuz Türk-Amerikan Kültür Merkezi'nin ABD'de yaşayan vatandaşlara ve tüm müslümanlara hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Bu araziyle tanışmam oğlumun eğitim yıllarında katıldığım bir iftarda olmuştur. Şimdi bu arazi bir medeniyet merkezine dönüştü. Ey Rabbim sana ne kadar hamd etsek azdır. Bundan 3 yıl önce buranın temelini atmıştık. Emeği geçen Diyanet İşleri teşkilatımız, mimari projeleri hazırlayan ve çalışmaları yürüten üstadlarımıza teşekkür ediyorum. Osmanlı mimarisine göre yapılan 750 kişi kapasitesine sahip bu cami adeta Türkiye'deymişiz hissini yaşatıyor.

İbadetin yanısıra tüm sosyal ihtiyaçları karşılayacak bir mimari oluşturulmuştur. Bu yatırım hiç şüphesiz civar bölgelerdeki Müslümanlara da hizmet verecektir. Külliyemizin ABD'deki yaşayan tüm dostlarımız için hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum.

Merkezimizin mimari güzelliği elbette takdire şayandır ama bunun asıl önemli olan yanı ABD'deki Müslüman kardeşlerime vereceği hizmettir, vereceğiz huzurdur.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Amerika Diyanet Merkezi açılış töreninde konuştu.

"Biz, bütün insanlığa bir medeniyet merkezini armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

“Aramızdaki ortak ilahi zemin elbette kainattır, çünkü bütün kainat Rabbimize teslim olmuştur.”

“Biz insanlar kainatı ölümlere ayırdık, doğu-batı diye ayırdık oysa Rabbimiz doğu da, batı da Allah’ın buyurdu.”

“İnsan küçük bir kainattır, her insan saygın ve muhteremdir, her insan Rabbimizin halifesi olarak yaratılmıştır.”

"İnsanlığın ufkunu karartmak isteyen medeniyetler çatışması tezini her taşı ve nakışı ile reddeden bir medeniyet abidesi olması niyazımızdır."

“Nerede yaşarsanız yaşayın asla hiçbiriniz başınızı öne eğerek yaşamayınız, çünkü siz Müslümansınız.”

“Çünkü, Muhammed ismi sadece emin sıfatını temsil eder, sadece güveni, barışı, hakkı ve adaleti temsil eder.”

“Hepimiz biliyoruz ki cinayet şebekelerinin din adına işledikleri cinayetler asla Rahmet Peygamberinin ve Kerim Kitabımızın eseri olamaz.”

“Buradan Maryland halkına bu medeniyet merkezini barışla kucakladıkları için teşekkürlerimi arz ediyorum.”

 

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.