Diyanet İşleri Başkanlığı'nın il ve ilçe müftülüklere gönderdiği genelgeden derlediği bilgiye göre, Ramazan boyunca sabah ezanları Diyanet Takvimi'nde gösterilen imsak vakitlerinde ve her camide aynı anda okutulacak.
Dini Bültenin Edindiği bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan öncesinde camilerin, şadırvan ve tuvaletlerin temizliğinin yapılması, elektrik ve ısıtma ile ses cihazlarının elden geçirilmesi, camilerin havalandırılması ve klimaların cemaatin rahatsız etmeyecek şekilde çalıştırılması konusunda müftülükleri uyardı. Ayrıca imamların namazı acele etmeksizin, usulüne uygun kıldırmasını istedi. Namazlarda ta’dil-i erkâna riayet edilecek ve teravih namazları, "iki rekâtta bir selam vermek suretiyle" kıldırılacaktır.
Ramazan süresince cami görevlilerinin görev başında bulunması isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, genelgede zorunda olmadıkça hiç bir cami görevlisine bir ay izin verilmeyeceğini bildirdi.
Vaazların zamanında başlaması ve ezan vaktinde bitirilmesi konusunda gerekli dikkatin gösterilmesi istenen genelgede, konunun il ve ilçe müftülüklerince özel olarak takip edileceği belirtildi.
Genelgede, ayrıca çocukların camiye ve cemaate katılmaları teşvik edilerek, camide dikkat dağıtan çocuklara karşı kırıcı ve küstürücü tavır yerine, onları camiye ısındıracak şekilde yumuşak, sevecen ve hoşgörülü davranılması gerektiği kaydedildi. Kadınlara ayrılan mekanların daha geniş, aydınlık ve sağlıklı olması yönünde çalışmalar yapılmasına da yer verilen genelgede, bu konuda olumsuz bir durumla karşılaşılmaması için çaba sarf edilmesi gerektiği bildirildi.
**************
Rahle Siparişi Vermek İçin Zaman Kaybetmeyiniz! Fabrika Satış Fiyatına.
81 İl’e Gönderme İmkanı. Sipariş Hattı:0530 432 20 15

Yorum Yazın