GÜNCEL

Konya'da 18 kişinin öldüğü Yurt Müdürüne 10 yıl ceza

|
1417 Görüntüleme
Konya’nın Taşkent ilçesinde 2008 yılında gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlama sonrası çöken 3 katlı yurt binasında 18 kişinin ölümü, 29 kişinin de yaralanmasıyla ilgili 9 yıldır devam eden dava sonucunda yargılanan 11 kişiden 3’üne hapis cezası verildi.
Konya'da 18 kişinin öldüğü Yurt  Müdürüne 10 yıl ceza

KONYA'nın Taşkent İlçesi'nde 2008 yılında, ruhsatsız 3 katlı Kız Kuran Kursu binasında gaz sıkışmasından kaynaklanan patlamada 17 öğrenci ile 1 eğitmenin ölümü, 29 kişinin de yaralanmasıyla ilgili 9 yıldır süren dava bugün sonuçlandı. Tutuksuz yargılanan 11 sanıktan yurt müdürü Hüseyin Çömlekçi'ye 10 yıl, LPG şirketinin montaja uygunluk onayını veren 2 görevliye ise 7.5'ar yıl hapis cezası verildi.

Duruşmada, Özel Boğaziçi Ortaöğretim Yurdu Müdürü Hüseyin Çömlek 10 yıl, LPG şirketinin montaja uygunluk onayını veren İzzet Yanık ve teknik destek sorumlusu İbrahim Yılmaz ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yurt yöneticisi Abdullah B. ve diğer sanıkların ise beraatine karar verildi.

Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde 1 Ağustos 2008'de, kız öğrencilerin kaldığı yurt binası, sıkışan gazın patlaması nedeniyle çökmüş, faciada 18 kişi ölmüş 27 kişi yaralanmıştı.

Konya Valiliğince görevlendirilen komisyonun Valilik makamına teslim ettiği raporda, ''gaz sisteminin kurulmasında standarda uyulmadığının anlaşıldığı'' ve ''çöken yurt binasında Kuran kursu verildiğine dair herhangi bir bilgi ve belge tespit edilemediği'' belirtilmişti.

DAVA 9 YIL SÜRDÜ
Konya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2’si kadın eğitmen, 6’sı dernek ve yurt sorumlusu, 3’ü de LPG tankını kuran ve gaz dolumu yapan şirket sorumluları olmak üzere toplam 11 tutuksuz sanığın 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebeb olma' suçundan yargılandığı dava 9 yıldan bu yana devam ediyordu.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.