DİYANET

Tek Bir Sen,Diyanet'ten fetva istedi!

|
3806 Görüntüleme
Tek Bir Sen,Diyanet'ten fetva istedi!

DİNİ BÜLTEN/ÖZEL
Diyanet ve Vakıf Hizmetleri kolunda faaliyet gösteren Tekbir-Sen Genel Başkanı Necdet Kaya banka kredisiyle araç alma konusunda Din İşleri Yüksek Kurulundan  Fetva talep etti.

Diyanet'ten ev-araba kredisi açıklaması  habrimizi okumak için TIKLAYINIZ
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş imzalı Tekbir-Sen Genel Başkanı Necdet Kaya’ya gönderdiği  yazılı fetvada şunlar yer almaktadır;
"İslam'da faiz almak da vermek de kesin olarak haram kılınmıştır. Bu kapsamda konut, taşıt, ihtiyaç vb. nedenlerle bankalardan faizli kredi çekmek caiz değildir. Bu bakımdan, gerek gerçek şahısların gerekse vakıf, sendika, demek gibi hükmî şahısların, zaruret durumları dışında faizli kredi kullanması caiz değildir.
Faizli kredinin geri ödemesinin, üye aidatlarından elde edilen parayla yapılması, üyeleri vebal altında bırakmaz. Burada asıl sorumlu kişi, faizli kredi çekilmesene onay veren STK yöneticileridir. Ancak STK'ya üye olanların, faizli kredi çekilmesinden haberdar olmaları durumunda yöneticileri meşru işler yapmaları konusunda uyarmaları ve bu işe razı olmadıklarını bildirmeleri gerekir. Zira dinimizde haram kılınan şeylerin yapılması günah olduğu gibi bunlara rıza göstermek de günahtır (Maide, 5/2).Bilgilerinize sunulur.
”ifade edildi.

Diğer diyanet haberleri için buraya tıklayın...

Kaynak:Dini Bülten

******************
Dini Bülten'in hesaplarını takip ederek gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz

Yaz Kuran Kursları için Plastik rahleler,

Rahle Siparişi Vermek İçin Zaman Kaybetmeyiniz! Fabrika Satış Mağazasından En Ucuz Fiyat Garantisiyle....

81 İl’e Gönderme İmkanı.

Sipariş Hattı:0530 432 20 15

DETAY İÇİN
http://www.dinibulten.com/ramazan/rahle-kampanyamiz-devam-ediyor/1851

 

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.