Adana sevdalısı ve çalışkan bakanın belki çalışması, iyi ilişkileri birilerinin gözüne batar ve yeni kabinede listeye girmesi engellenir.


“Cehennemde iki kazan varmış. sıcak kaynayan yağ olurmuş günah işleyenler bu kazanlarda cezalandırılıyormuş.kazandan kafasını çıkaranları zebaniler kafasınıa vurarak geri kazana sokuyormuş. baş zebani bir bakmış diğer kazanlarda her kes çıkmaya çalışıyor ama bir kazanda görevli yok ve kazanından kimse kafasını bile çıkarmıyor baş zebani zebanilerden birini çağırmış ve sormuş
zebani: - olmazmı, orası Adanalıların kazanı. Görevliye gerek yok. Zaten onlarda çıkmaya çalışanı alttakiler geri çeker....”
Adeta Adanamızı resmeden bir hikaye değil mi?
Bir Şehir ki metrosu Ulaştırma Bakanlığına yetkililer tarafından bağlanma sözü verilir.
Ama diğer yetkililer tarafından Adana’nın borcunun devredilmesi ve ek yatırım engellenir.
Adana’ya elzem olan bir köprü inşaatı başlayacaktır. İhalesi yapılır, temel törenleri yapılır ama inşaatı başlayamaz yetkili ve etkililer durdurur.
Çevre ve şehircilik bakanlığına Adanalı birisi atanır ve Adana sevdalısı bu bakan Adana’daki seçilmiş ve atanmışları biraraya getirerek Adana için birlik beraberlik, sinerji oluşturmaya çalışır, iktidar seçilmişleri hariç tüm seçilmişler oradadır... Adeta iktidardan olan belediye başkanları ve milletvekillerini o birlik resmine girmesi engellenir.

Adana sevdalısı ve çalışkan bakanın belki çalışması, iyi ilişkileri birilerinin gözüne batar ve yeni kabinede listeye girmesi engellenir.
Bakanlıklarda Adana için destek ve yatırım projeleri bekletilir, adeta engellenir.
Hızlı tren, havaalanı, sahil şerit yolu vb. Yatırımlar adeta Adana’nın ilerlemesini istemeyen, büyük köy kalmasını isteyen zihniyet yeni gelişmeler, ilerlemeler istemez.Ç.ünuversıte rektörü ile kimse uğraşmaz..kendi bünyesinde çıkan ,YÖK tarafından özel görevlendirilen özverili çalışmalar yapan samimi, bilinçli Bilim Teknoloji Üniversitesi Rektör vekili Prof.dr.Aykut Gül karşısına aday çıkarılır.

Adanamız da atanmışlar değil seçilmişler de sorunu var. Zaten Onu da biz seçiyoruz.
Adana Sayın İlhan Atış valiyi de, Sayın Hüseyin Avni Coş valiyi de yedi şimdi de naif, nazik, inançlı, samimi, çalışkan ve başarılı bir valiyi yine yedi.Bakan da gitse, valide gitse odalardan,stklardan çıt yok..
Sayın Mustafa Büyük’te malesef değerini bilemediğimiz bir vali olarak aramızda ayrılıyor.
Sayın Valim, balık bilmese de Halık’ta biliyor, bizde biliyoruz, halk da biliyor.
Biz senden memnunduk sayın valim.
Adana’da iyi izler bıraktınız...
Hakkımız varsa helal olsun...
Sizde hakkınızı helal ediniz.
Yolunuz açık olsun.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
Adıyaman’da güzel çalışmalar ile gönüllerde taht kuran ve şehrimize atanan Mahmut Demirtaş valimize de Adana’da dengelere değil dengesizlere dikkat etmesini tavsiye ederim..
Yorum Yazın