Genel Başkan Çopursuz’un açıklaması şöyle;
“KADRO BEKLEYENLERİN HAYALLERİ SUYA MI DÜŞECEK?
Uzun zamandan beri kadrolu statüye geçme heyecanı içerisinde olanlarla ilgili karar, ilgili bakanlıklar tarafından kanun tasarısı haline getirilmiş ve çok kısa süre içerisinde de yasalaşması için TBMM’ne sunulacaktır.
Her şeyden önce 64. Hükümetin istikrarlı çalışmalarını alkışlıyoruz. Zira seçim meydanlarında aziz milletimizin hemen hemen her kesimine verilen vaatlerin birer birer hayata geçirildiğine şahitlik etmekteyiz. Sayın Başbakanın da ifade ettikleri gibi, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yaklaşık 740 bin civarında taşeron çalışanların kadroya geçirilmesi ile ilgili müjdeli açıklamaları, yüzbinleri heyecanlandırmış ve beklenti içerisinde bırakmıştır. Ancak, ilgili bakanlar ve bazı bürokratlar tarafından detaylandırılarak yapılan açıklamalar hala kafalardaki soru işaretlerini gideremediğinden söz konusu müjdeli haberlerden kimlerin, nasıl ve ne şekilde faydalanacağı henüz açıklığa kavuşmamıştır.
Hazırlanmakta olan yasa teklifinin içeriği şüphesiz kısa sürede tamamen anlaşılacaktır, Lakin şimdiden önemli kesim tarafından acabalı beklentiler gündemi oluşturmuştur. En büyük beklenti içerisinde olan kesimlerin başında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde istihdam edilen vekil İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve ücret karşılığı çalışan Kur’an Kursu Öğreticileri gelmektedir. Taşeron kelimesinin kimleri kapsadığı değişik cenahlarca da tarif edilmekle beraber, hala Diyanet’te ücret karşılığı çalışanları da kapsayıp kapsamadığı hiçbir yetkili tarafından açıklığa kavuşturulamadığı için, bu durumda olanların heyecan içerisinde beklentileri hat safhaya ulaşmış durumdadır.
Diğer taraftan, mezkûr yasa ile kadrolu veya sözleşmeli statüye sahip olacak olanların seçimi sınavla olacağından, liyakatin yerini yandaşlığın alacağı korkusu bacayı sarmış durumda. Çünkü yapılacak olan sınavlarda esas alınacak ölçünün siyasi referans olacağı muhakkaktır.
Tüm Memur-Sen Konfederasyonu ve Diva-Sen ailesi olarak, hükumetimizin söz konusu tasarıyı yasalaştırdıktan sonra, tarafları kadrolu veya sözleşmeli statüye kavuşturmada liyakati baz almasını yeğliyor ve bu doğrultuda hayata geçirilecek olan uygulamanın beraber yaşama ve çalışma barışına katkı sağlayacağını umut ediyoruz."dedi

Yorum Yazın