DİNİBULTEN.COM/ANKARA
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 2016 Yılı Kamu Personel Danışma Kurulu ilk toplantısında Memur-Sen'in tekliflerini açıkladı.
Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapıldı. Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen’e bağlı 11 hizmet kolunda yetkili sendikaların genel başkanları ve diğer konfederasyon temsilcileri katıldı.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, masaya 29 madde de Memur-Sen’in tekliflerini sundu. Taşeronların kadroya alınmasının sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayan Yalçın, “Bu konuda bazı çekincelerimiz var. İstihdam ediliş biçimleri ile ilgili biz 4A ve 4/D statüsünde değerlendirilmesinden yana tarafız. 4/B ve 4/C aradan çıksın istiyoruz. Burada yeni bir statüden bahsediliyor. Ancak çalışanların memnun olduğu bir şeyden bizim mutlu olmamamız söz konusu olamaz. Çekincelerimizi de bir kenarda tutuyoruz” dedi.
3. Toplu Sözleşme’de imza altına alınan 4/C konusunda ise Yalçın, “Bu kapsamdan önce 4/C’nin neticeye bağlanması gerekirdi. Çünkü 64. Hükümet Eylem Planı’ndan önce 3. Dönem Toplu sözleşme hükümleri var. 4/C konusu öncelenmeliydi ama bu konuda halen bir cümlenin kurulmamış olması bizi son derece üzmüştür. Bu konuda mutlaka somut adım bekliyoruz” diye konuştu.
1) Bazı İşçilerin Kamu Görevlisi ve Geçici Personelin Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmesi
720 bin özel sektör işçisini (taşeron işçiler ) kamuda istihdam etmeye karar veren irade 23 bin 4/C’li personeli ve sayısı 5 bini bulmayan memur işi yapan işçileri kadroya geçirme konusunda daha net bir yaklaşım ortaya koyabilir, koymalıdır. Çünkü bu hem ağızdan çıkan söz hem de kalemden çıkan imzaya dönüşmüştür. Bu toplu sözleşmeye tabi olma görevidir. Bu nokta da biz 10 günlük süre içerisinde 4/C statüsünü sona erdirecek ve mağduriyetleri bitirecek düzenlemenin yürürlüğe girmesini istiyoruz. Bu kapsamda hali hazırda kamu hizmetini yürüten ve bu yöneüyle kamu personeli kapsamında buunan vekil ebe/hemşire, vekil imam, fahri kuran kursu öğreticileriyle ve ders ücreti karşılığı görev yapanlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders ücretiyle görev yapan meslek elemanları, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, farklı bakanlıklarda görev yapan usta öğreticiler ve benzeri durumda olanların da kadroya alınmasını da kapsayacak şekilde düzenlemenin bir an önce yapılması gerekmektedir. Alanlarda 4/C için yürüyüş yapmak gibi bir seçeneğin gündemimize gelmemesini istiyoruz, böyle bir gündem geldiği takdirde alana çıkmak noktasında gereğini yaparız.
18) Rotasyon Uygulamalarından Vazgeçilmesi
Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında (Orman Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı vb.) son dönemde yaygınlaşan rotasyon düzenleme ve uygulamaları kamu görevlilerini gereksiz şekilde huzursuzluğa sürükleme sonucunu doğurmakta kamu hizmeti açısından da bir fayda üretmemektedir. Toplu sözleşmedeki hüküm de dikkate alınarak rotasyon uygulması kapsamının minimize edilmesi hususunda çalışmaların tamamlanması ve bahsi geçen personelin rotasyon uygulaması kapsamından çıkarılmasını istiyoruz.
DİĞER MADDELRİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Bu yazının tüm hakları dinibulten.com'a aittir. "www.dinibulten.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.

Yorum Yazın